Een goede plek voor je kind

foto 8

Maak kennis met de Toonladder Galecop, een fijne school in een heerlijk groene omgeving. We vertellen je graag meer over onze school en wat ons zo uniek maakt!

Toonladder Galecop is een openbare basisschool in Nieuwegein waar we elke dag samen met onze kinderen veel plezier maken en veel leren. In onze school is het rustig en hanteren wij een opendeurenbeleid. Ouders zijn altijd welkom als zij een vraag hebben of benieuwd zijn hoe wij werken op onze school.

We vinden een persoonlijke benadering richting kinderen en ouders erg belangrijk. Dit zie je terug in de hoge ouderbetrokkenheid bij ons op school. Mocht je als ouder mee willen denken of werken dan kan dat door je aan te melden voor één van de volgende teams: oudervereniging, de medezeggenschapsraad of het deco-team.

Een toontje blijer

Wij vinden het enorm belangrijk dat kinderen zich veilig en competent voelen in een omgeving waarin wordt uitgegaan van vertrouwen. Als een kind vertrouwen krijgt vanuit zijn omgeving en zich vaardig voelt in zijn handelen, dan groeit zijn zelfvertrouwen en durft hij te onderzoeken, fouten te maken en te ontdekken wat bij hem past. Ook vinden wij het belangrijk dat kinderen zich prettig en veilig voelen bij ons op school. Hiervoor hebben wij oog voor het groepsproces en houden we de sociaal-emotionele ontwikkeling goed in de gaten. We letten erop dat kinderen aansluiting vinden en besteden veel aandacht aan hoe we met elkaar omgaan.

Ouderbetrokkenheid

We betrekken de ouders graag bij de voortgang en de ontwikkeling van hun kind. Dit doen we door middel van de driehoek ouder-kind-leerkracht waarbij we de ouders zien als samenwerkingspartners. Door samen te werken zorgen we ervoor dat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en vol vertrouwen de volgende uitdaging kunnen aangaan.

Missie en visie

Onze school heeft als missie om onze kinderen het vertrouwen en de vaardigheden mee te geven die zij nodig hebben voor de toekomst.

Ervaringen

Benieuwd hoe andere ouders en leerlingen onze school ervaren?

Voor het eerst naar school

Bij Toonladder Galecop ontvangen we uw kind met open armen en nemen we de tijd om uw kind een vliegende start te geven.