Kleuteronderwijs

foto 2

Spelend leren in een brede onderbouw

Spelend leren is essentieel voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Kleuters spelen in de klas, in de gezellige themahoeken, buiten op het schoolplein en in het speellokaal.

Inspirerende thema’s

Kleuters leren aan de hand van thema’s die aansluiten bij hun interesses. Denk aan de bakker, de seizoenen of ridders en kastelen. Binnen de thema’s bedenken we met ons team hoeken en opdrachten waarmee de kinderen aan bepaalde doelen werken. Ook werken we in grote en kleine kringen aan sociale vaardigheden zoals vertellen en luisteren.

Ontwikkeling

Naast het spelend leren hebben we veel aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kleuters. Het is belangrijk dat ze met plezier naar school gaan en zich veilig voelen. Kinderen leren op school samen te spelen en elkaar te helpen. Ze leren elkaar te vertrouwen en durven voor elkaar op te komen. We volgen daarvoor de ontwikkelingslijnen. De doelen die daarbij horen volgen we per periode en verwerken we in de thema’s.

Engels vanaf groep 1

Vanaf groep 1 krijgen de kinderen via een moderne methode Engels aangeboden. Op deze manier maken kinderen spelenderwijs kennis met de Engelse taal en investeren we in een goede basis voor later.

Missie en visie

Onze school heeft als missie om onze kinderen het vertrouwen en de vaardigheden mee te geven die zij nodig hebben voor de toekomst.

Ervaringen

Benieuwd hoe andere ouders en leerlingen onze school ervaren?

Voor het eerst naar school

Bij Toonladder Galecop ontvangen we uw kind met open armen en nemen we de tijd om uw kind een vliegende start te geven.